Οι υποχρεωτικές αναλύσεις:
Ένα κανονιστικό έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ρυθμίζει τις αναλύσεις των ελαιολάδων: κάντε κλικ εδώ
Ένα ελαιόλαδο πρέπει να πληροί έναν ορισμένο αριθμό φυσικοχημικών παραμέτρων για να επιτρέπεται η σήμανση ως ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ, ΠΑΡΘΕΝΟ ή ΛΑΜΠΑΝΤΙΚΟ (ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ).
Ο κανονισμός 2568/91 της 11ης Ιουλίου 1991, που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, παρέχει τα κριτήρια που πρέπει να τηρούνται (βλ. διάγραμμα παρακάτω).
Το εργαστήριο LAHN προσφέρει τις συνήθεις αναλύσεις για τα ελαιόλαδα: δείκτης οξέος, δείκτης υπεροξειδίου, μέτρηση UVK (K270 – K232). Ένα ελαιόλαδο που χαρακτηρίζεται ως «λαμπαντίκο» είναι ακατάλληλο για κατανάλωση στην ΕΕ. Προορίζεται για λάμπες λαδιού, γι' αυτό και ο χαρακτηρισμός «λαμπαντίκο».
Οι αναλύσεις K232 ΚΑΙ K270
Αυτές οι φυσικοχημικές μετρήσεις είναι αποκαλυπτικές της καλής συντήρησης των ελαιολάδων.
Σε όλους τους τρόπους αρωματισμού, αυτή η απόλυτη προσφέρει νότες πράσινου τσαγιού που εξελίσσονται σε έντονες νότες καπνού, πάντα καλά τονισμένες από την αίσθηση του τσαγιού. Είναι πολύ σχετική σε συνδυασμό με ξύλο κέδρου ή σε φρέσκες κολόνιες, και είναι αρκετά ανθεκτική.
Αρώματα
Αυτή η εκχύλισμα φέρνει αρώματα φρούτων σε ποτά ή τσάγια, με νότες από χόρτο, λουλούδια, μέλι και καπνό.
Το αιθέριο έλαιο από το κισσό χρησιμοποιείται σε σύνθεσεις αρωμάτων υψηλής ποιότητας ή σε προϊόντα περιποίησης σώματος. Συχνά χρησιμοποιείται σε φρέσκα ανδρικά αρώματα, καθώς και σε αμπερί ή πικάντικες νότες. Σε νότες δέρματος ή λουλουδιών, προσφέρει δύναμη και μια πρωτότυπη αίσθηση. Καλλυντικά Στα καλλυντικά, τα εκχυλίσματα κισσού βρίσκονται σε προϊόντα όπως μάσκες, ντεμακιγιάζ και κρέμες. Επίσης, περιλαμβάνονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται για προβληματικές επιδερμίδες, κατεστραμμένες επιδερμίδες, ώριμες επιδερμίδες και επιδερμίδες με ροδόχρους.